• Hands-on øvelser m.v.

For at gøre indlæring om fjernvarme lidt sjovere vil vi anbefale, at der i undervisningen integreres en række hands-on øvelser, som måske kan give en større forståelse af, hvorledes energi dannes.

www.frederiksen.eu sælger en række materialer til brug for fysik- og kemiøvelser i folkeskolen.

Vi kan f.eks. anbefale at vise, hvorledes en dampkedel på simpel vis producerer damp, der kan drive en turbine, der producerer strøm. Er der tid og mulighed for det, vil hver elev nemt selv kunne håndtere denne øvelse.
    solfanger.png

Du kan f.eks. også ved ovenstående model vise, hvorledes der produceres varmt vand ved hjælp af solens stråler via en solfanger.

Clio Online

Du og dine elever kan også prøve tre sjove aktiviteter på Clio Onlines læringsportaler til naturfag. De er åbne for alle og kræver derfor ikke login.

Drivhuseffekt – Biologifaget

Vedvarende energiformer – Geografifaget